UV lúče, ktoré sa odrážajú od podlahy, trávy, snehu, piesku alebo vody, môžu prenikať po stranách vašich slnečných okuliarov (ak teda nenosíte slnečné okuliare s tesne priliehavými stranicami).

Prečo kontaktné šošovky s UV filtrom?

Periférne UV lúče prenikajú okolo šošoviek vašich slnečných okuliarov a koncentrujú sa na rohovke.

Koncentrované UV lúče sú škodlivejšie než UV lúče, ktoré prenikajú na rohovku spredu. Je dokázané, že kontaktné šošovky s UV filtrom * účinne blokujú periférne UV žiarenie.1,2

Pamätajte, že kontaktné šošovky s UV filtrom* nie sú náhradou slnečných okuliarov. Mali by ste ich vždy nosiť spolu so slnečnými okuliarmi s kvalitným UV filtrom.

Kontaktné šošovky s UV filtrom* spolu so slnečnými okuliarmi s UV filtrom poskytujú lepšiu ochranu pred škodlivým periférnym UV žiarením.

Aké sú výhody kontaktných šošoviek ACUVUE ® s UV filtrom?

Všetky kontaktné šošovky značky ACUVUE ® majú UV filter, takže vám poskytujú dodatočnú ochranu proti škodlivým UV lúčom.

  • Pomáhajú chrániť vonkajšie aj vnútorné štruktúry oka pred UV žiarením.
  • Poskytujú ochranu pred periférnym a odrazeným žiarením, ktorého vplyvu nezabránia slnečné okuliare alebo klobúk.
  • Sú jedinou dostupnou ochranou očí v prípadoch, keď si zabudnete slnečné okuliare alebo klobúk alebo kedy okuliare nie sú vhodné, napríklad pri windsurfingu či športoch ako je futbal a volejbal.
  • Kontaktné šošovky s UV filtrom* poskytujú vašim očiam dodatočnú celodennú ochranu pred UV žiarením, bez toho aby ste na ňu museli myslieť. Zložky blokujúce UV žiarenie sú obsiahnuté v materiáli, z ktorého sú šošovky vyrobené, a preto sa z šošovky neolupujú ani neuvoľňujú.

Pre viac informácií o kontaktných šošovkách ACUVUE ® navštívte: www.acuvue.sk

* Kontaktné šošovky s UV filtrom nenahrádzajú slnečné okuliare s UV filtrom, pretože nezakrývajú celé oko a jeho okolie.

  1. McCarthy CA, et al. Attributable risk for cataract to prioritize medical and public health action. Invest Ophthalmol Vis Sci 2000, 41 (12): 3720-5.
  2. Kwok LS, Daszynski DC, Kuznetsov VA, Pham T, Ho A, Coroneo MT. Peripheral light focusing as a potential mechanism for phakic dysphotopsia and lens phototoxicity. Opthalmic Physiol Opt 2004; 24 (2) :119-29.
  3. Schnider C. UV-Blocking Contact Lenses Play Unique Role in Protecting Patients 'Eyes. Refractive Eyecare. 2005; 9 (12).

Sponzor článku: Johnson & Johnson Vision Care