Chodíte na pravidelné prehliadky k zubárovi? A čo váš zrak? Akú mu venujete pozornosť? Pravidelné očné prehliadky raz ročne sú nutné pre zachovanie dobrého stavu očí a prevenciu ďalších ochorení. Zrak je jedným z najdôležitejších ľudských zmyslov. Veď zrakom prijímame celých 80 % informácií o okolitom svete. Dbáte oň, staráte sa o svoje oči?

stvrthodinka pre zdrave oci

Možno môže byť váš svet ostrejší

Očné vyšetrenie nebolí a zaberie vám len zlomok vášho času. Pravidelné očné prehliadky raz ročne sú rovnako dôležité hlavne pre zachovanie dobrého stavu očí, ale aj ako prevencia možných ťažkostí spojených s videním aj inými celkovými ochoreniami. Napríklad pri vznikajúcom glaukóme (zelenom zákale) nie sú žiadne príznaky, ktoré by sme mohli sami rozpoznať. Odborník ich však dokáže včas zachytiť. Vďaka vyšetreniu možno odhaliť napríklad aj cukrovku, zvýšenú hladinu cholesterolu alebo vysoký krvný tlak. Chceli by ste sa dozvedieť viac? Veľa zaujímavostí o očiach, zraku, cvičení pre oči a ďalších témach nájdete na www.dobrevidenie.sk.

Možno máte pocit, že vidíte dobre. Výskum však ukázal, že skoro polovica (43 %) tých, ktorí si myslia, že vidia dobre, potrebuje nejakú korekciu zraku¹. Je teda možné, že vaše videnie nie je úplne na 100 % bez toho, žeby ste si to vôbec uvedomovali. A aj keď viete, že máte predpísané okuliare z minulosti, viete, že vaša dioptrická hodnota sa môže meniť? Zrak sa môže zhoršiť aj v priebehu jediného roka.

Len 15 minút pre zdravie vašich očí

Venujte starostlivosti o svoj zrak a prevencii proti závažným chorobám 15 minút vášho času každý rok. Oplatí sa to na celý život! Ak je to dlhšie než jeden rok, čo ste boli na vyšetrení, objednajte sa k očnému odborníkovi ešte dnes. Vyšetriť oči si môžete nechať v optike alebo u očného lekára. Prehliadka je absolútne bezbolestná a jednoduchá, ale môže vám ušetriť veľa závažných problémov, ktoré sa môžu v budúcnosti objaviť.

Ak budete potrebovať korekciu, váš očný odborník vám odporučí okuliare alebo kontaktné šošovky vhodné pre vás. Tie môžete navyše teraz vyskúšať v akciovej ponuke od značky ACUVUE®. Ak kontaktné šošovky ešte nenosíte a radi by ste ich vyskúšali, nájdite si na stránkach www.acuvue.sk očného špecialistu a požiadajte o štartovací balíček vrátane skúšobných kontaktných šošoviek na 14 dní zadarmo.

Osvetová kampaň Eye Health Advisor®

Kampaň pre zdravie vašich očí si kladie za cieľ edukovať verejnosť v oblasti zdravia zraku. Vzhľadom na skutočnosť, že každý druhý vyšetrený človek potrebuje nejakú korekciu zraku, je cieľom kampane presvedčiť ľudí venovať svojmu zraku dostatočnú pozornosť, pravidelne si nechať oči u odborníka vyšetriť a počúvať tých, ktorí našim očiam rozumejú lepšie než my sami!

www.dobrevidenie.sk

Odkazy:
1. Orientačné vyšetrenia zraku vykonané firmou Johnson & Johnson, s.r.o., v Českej republike a na Slovensku 2012 – 2013, 3 321 osôb vo vekovom rozmedzí 15 – 60 rokov.

ACUVUE® a Eye Health Advisor® sú registrované ochranné známky spoločnosti JANSSEN PHARMACEUTICA N.V. © Johnson & Johnson Vision Care, divízia Johnson & Johnson, s.r.o., 2013.

Sponzor článku: Johnson & Johnson Vision Care