Či už potrebujete korekciu zraku od detstva alebo sa vám zrak zhoršil až neskôr a teraz nosíte okuliare, určite ste už zažili mnoho situácií, v ktorých ste na svoje okuliare neboli príliš hrdý, kedy vám prekážali a obmedzovali vás. Skrátka – určite ste na svoje okuliare aspoň párkrát nadávali a možno ste aj ľutovali, že zle vidíte práve vy. A pritom stačí tak málo k tomu, aby ste mohli žiť naplno, venovať sa všetkému, čo vás baví, a neboli ste obmedzovaný – kontaktné šošovky.

Kontaktné šošovky a maličkosti, ktoré zmenia život k lepšiemu

Mnoho ľudí s korekciou zraku kontaktné šošovky podvedome odmieta, majú strach z nasadzovania a vyberania šošoviek, z podráždenia očí, alebo jednoducho nevedia, čo od kontaktných šošoviek majú čakať. Hovoria si skrátka, že kontaktné šošovky nie sú práve pre nich. Presvedčite sa zo skúseností niekoľko málo z tých, ktorým kontaktné šošovky pozitívne zmenili život.

Milada Samcová od detstva nosí okuliare. Zmenu, ktorá ju stretla potom, čo začala nosiť kontaktné šošovky, opisuje nasledovne: „Vzala som si do práce prvýkrát šošovky. Kolegyňa si hneď všimla, že som namaľovaná. Ale ja sa maľujem každý deň už veľa rokov. Okuliare mi oči zmenšovali a nikto si moje nalíčenie nevšímal. A v ten deň som po prvýkrát v živote počula od nejakého muža, že mi to svedčí. Takže so šošovkami za krásou, mladosťou a vyšším sebavedomím,“ odkazuje Milada Samcová všetkým, ktorí ešte váhajú, či nosiť šošovky.

Alena Mlodziková je mamičkou dvoch krásnych detí. Lenže bohužiaľ, po každom pôrode sa jej zhoršil zrak o 3,5 dioptrií, takže teraz má na každom oku 7 dioptrií. „Nemohla som si na okuliare zvyknúť. Navyše som mala takzvané cylindre, ktoré som neznášala. Točila sa mi hlava, bolo mi, ako keby som mala klapky na očiach.“ Život s okuliarmi bol pre ňu zložitý, naviac malé deti mali o okuliare ´ príliš veľký záujem ´. Očná lekárka jej preto odporučila vyskúšať kontaktné šošovky. „Sú pre mňa vyslobodením,“ opisuje radikálnu zmenu k lepšiemu Alena Mlodziková a dodáva: „Rýchlo som si na ne zvykla. Môžem robiť čokoľvek bez obmedzení.“

Podobne aj Petra Kozinová je rada, že už jej okuliare neprekážajú pri každodenných hrách s malým synom: „Nie je lepší pocit než sa pomaznať s malým synčekom ako Eskimáci – nos na nos.“ lenže okuliare syna lákali, často ich rýchlo schmatol a zhodil z tváre na zem. Potom začala Petra používať kontaktné šošovky a hovorí: „So šošovkami som synovi omnoho bližšie.“

Ako vidíte, stačí sa len odhodlať a vydať sa k očnému lekárovi či k odborníkom do očnej optiky. Po špeciálnom vyšetrení zistíte, aké šošovky sú pre vás vhodné a očný špecialista - kontaktológ vás naučí, ako ich nasadzovať a snímať, ako sa o ne starať a udržiavať ich čisté. Dnešné kontaktné šošovky sú vyrábané z moderných priedušných materiálov, sú mäkké a nedráždia oči. Značka ACUVUE® ponúka kontaktné šošovky pre takmer všetky druhy korekcie, naviac si môžete vybrať buď viacdňové, alebo jednodňové kontaktné šošovky.

Zabudnite na zbytočné obavy a vyskúšajte zdarma kontaktné šošovky ešte dnes! Na webových stránkach www.acuvue.sk si môžete stiahnuť poukážku na skúšobné šošovky zdarma.

Sponzor článku: Johnson & Johnson Vision Care