Oftalmológia patrí v súčasnosti medzi najrýchlejšie napredujúce odvetvia. Neustále pribúdajú nové metódy, zlepšujú sa technológie. Ako sa však v ponúkaných metódach vyznať.

Oftum laserova operacia oci

Odstránenie dioptrií metódou ReLEx Smile je v súčasnosti to najlepšie, čo môžete vo svete oftalmológie využiť. Relex Smile je najnovšia a najdokonalejšia operačná technika vyvinutá vedcami vo firme Carl Zeiss. Je rýchla, bezbolestná, maximálne šetrná a bezpečná.

Pri tejto technike sa pomocou femtosekundového laseru VisuMax 500 mení zakrivenie rohovky tak, že sa v rohovke vytvorí mikroskopická šošovka, ktorá sa cez 2mm mikroskopický rez vytiahne von z rohovky. Samotná práca laseru trvá iba 25 sekúnd. Vďaka tomu, že zákrok je minimálne invazívny, je celý proces bezbolestný, spojený s minimom komplikácií a videnie sa zaostrí už nasledujúci deň. Metóda je vhodná pre krátkozrakosť a krátkozraký astigmatizmus (mínusové dioptrie). Túto prelomovú metódu používajú aj na klinikách Oftum v Košiciach, Prahe a v Astane (Kazachstan) už od roku 2015. Prácu s laserovým systémom VisuMax 500 si vďaka presnosti a minimu komplikácií používania chirurgovia nevedia vynachváliť.

Pre pacientov s ďalekozrakosťou (plusové dioptrie na diaľku) a ďalekozrakým astigmatizmom je najvhodnejšia metóda Wavefront optimised Femtolasik 6D.

Vďaka kombinácii špičkového femtosekundového laseru VISUMAX 500kHz a a excimerového laseru EX500 6D je možné dosiahnuť presnú, bezpečnú a pohodlnú korekciu dioptrickej chyby oka. Po zákroku sa hojenie urýchľuje špeciálnymi očnými kvapkami, pričom pacient by sa mal vyhýbať tzv. kontaktným športom. Videnie sa v závislosti od výšky plusových dioptrií a astigmatizmu stabilizuje od niekoľkých hodín do približne 2 mesiacov po operácii.

Historicky najznámejšou metódou odstránenie dioptrií medzi verejnosťou je najstaršia prvá generácia operácii tzv. povrchové operácie (PRK, LASEK, No Touch PRK) pomocou excimerováho lasera ( Allegretto 200Hz, Allegretto 400HZ, EX500, MEL 80, MEL 90, Schwind, NIDEK). Komerčne sa táto metóda začala používať v roku 1989. Jej podstatou je tiež zmena zakrivenia rohovky ľudského oka, ktorá sa dosahuje odpálením tkaniva z povrchu čím sa, pri krátkozrakosti sa centrálna časť rohovky oploští, pri ďalekozrakostí zostrmí a pri astigmatizme upraví iba v určitej osi. Tým sa dosahuje korekcia dioptrickej chyby a v konečnom dôsledku zmena dioptrickej sily celého optického systému oka (zmena refrakcie).

Nevýhodou je silná bolesť po operácii v priebehu prvých 2 dní kedy sa rana na rohovke hojí. Od jej používania sa preto v súčasnosti upúšťa vzhľadom na modernejšie bezbolestné a menej invazívne metódy, no v niektorých hraničných prípadoch je aj naďalej jedinou voľbou iba stará dobrá PRK...

Vďaka technickému pokroku a obrovskej snahe poskytnúť svojim klientom tie najlepšie služby sa klinika OFTUM zaraďuje medzi najlepšie očné kliniky na Slovensku. S viac než 5000 zákrokmi metódou ReLEx Smile sa operujúci lekár MUDr. Juhás radí medzi TOP 5 špecialistov v Európe.

Ak aj Vy uvažujete nad korekciou zraku, navštívte kliniku OFTUM v Košiciach, kde Vám s radosťou poradia a usmernia Vás s výberom metódy korekcie zraku.

Sponzor článku: Oftum.sk