Klinika OFTUM priniesla v roku 2015 do Košíc jedinečný operačný zákrok metódou ReLExSmile 3D, vyvinutý spoločnosťou Carl Zeiss. Táto revolučná metóda odstraňuje dioptrické chyby oka bezbolestne, bez narušenia povrchu rohovky a bez spáleného tkaniva.

oftum relexsmile

Ako je to možné? Pri zákroku ReLExSmile, femtosekundový laser s dokonalou presnosťou pomocou mikroskopických bubliniek oddelí vo vnútri rohovky niekoľko desiatok tisícin milimetra tenkú šošovku tzv. lentikulu, ktorú následne šikovný chirurg vytiahne cez 2mm otvor v rohovke. Presný tvar lentikuly sa vypočíta už pri predoperačných vyšetreniach. Vďaka precíznym výpočtom laser odstráni len prebytočné tkanivo. To všetko sa udeje v priebehu pár sekúnd, bez bolesti, pacient nič necíti iba vidí pred sebou pribúdajúce bublinky. Do niekoľkých hodín po operácii sa videnie začne zlepšovať a následne stabilizuje počas hojenia, ktoré je rýchle a tiež bezbolestné. Výskyt pooperačného pocitu suchého oka typického pre staršie metódy je skôr výnimkou.

To, či ste vhodný kandidát na operáciu touto metódou, môže s určitosťou povedať iba lekár po vstupnom vyšetrení. Vo všeobecnosti je ale operačná metóda ReLExSmile vhodná pre krátkozrakých pacientov nad -0,5 dioptrie a tiež pre astigmatikov do 5 cylindrov.

Úspešnosť operácie je na našej klinike 98,7%, iba v 13 prípadoch z 1000 bola potrebná malá laserová dokorekcia výsledku. Samozrejme zdarma, vrámci garancie našej kvality.

ReLExSmile 3D je jednoznačne najlepšou voľbou pre všetkých pacientov, ktorí si chcú byť istí, že ich zrak bude lepší rýchlo a bez komplikácií a vedľajších účinkov.

Sponzor článku: Oftum.sk