Stačia tri hodiny denne a problém je tu, aj keď inak máte zrak v poriadku a netrpíte žiadnou očnou vadou. Reč je o tzv. syndróme počítačového videnia, ktorý podľa amerického National Institute of Occupational Safety and Health vo väčšej či menšej miere na 90 % obťažuje tých, ktorí denne pracujú s počítačom.

okuliare k pocitacu

Príznaky? Pálenie očí aj bolesť ramien

„Piesok pod viečkami“, začervenanie a pálenie očí sú najčastejšími príznakmi, syndróm ale často doprevádzajú tiež zdanlivo nesúvisiace problémy, ako sú bolesti krčnej chrbtice, hlavy a ramien. Po práci s počítačom príznaky rýchlo odoznejú, trvalé následky až na výnimky nezostávajú. Ako sa ťažkostí zbaviť? Riešenie je jednoduché a rýchle. Stačí nasadiť špeciálne okuliare.

Okuliare k počítaču uľavia pri práci aj zábave

Či už denne strávite desať hodín pred monitorom počítača v práci alebo ste nadšencami počítačových hier a máte vyššie popísané príznaky, počítačové okuliare vašim očiam pomôžu rýchlo – zbavíte sa ich začervenania, bolestí hlavy aj problémov s krčnou chrbticou. Ako okuliare k počítaču fungujú?

  • Filtrujú očiam škodlivé svetlo vlnovej dĺžky 400–500 nm, ktoré vyžarujú monitory počítačov, tabletov, mobilných telefónov, ale tiež napríklad žiariviek v kanceláriách.
  • Zafarbené sklá robia obraz sýtejším a farby teplejšími, pre oči prirodzenejšími. Dostať sú aj modely bez zafarbenia pre grafikov, ktorí potrebujú na monitore vidieť farby v neskreslenej podobe.
  • Antireflexná vrstva chráni zrak pred odleskami monitoru.
  • Väčšina modelov má špeciálne tvarovanú konštrukciu, ktorá upravuje cirkuláciu vzduchu okolo očí ako prevenciu vysušovania ich sliznice.

Okuliare k počítaču nie sú módnym výstrelkom, nie sú ani náhradou za dioptrické okuliare alebo kontaktné šošovky. Pokiaľ ale pravidelne pracujete na počítači, netrpíte žiadnou očnou vadou a pritom máte nešpecifické problémy s očami, vyskúšajte ich. Väčšinou sa vám uľaví hneď pri ich prvom použití.

Sponzor článku: VašeŠošovky.sk