Leto je v plnom prúde a my si užívame radovánok, ktoré nám toto ročné obdobie ponúka. Jazda na bicykli, kolieskových korčuliach, kúpanie v mori, volejbal alebo práca na záhrade… Môže sa však nejaká prekážka, ktorá inak radostné chvíle plné pohody spoľahlivo otrávi. Určite to tiež poznáte. Napríklad oči podráždené z kontaktných šošoviek alebo nepraktické okuliare, ktoré neustále prekážajú pri športe i pri vode. Máme pre vás ale skvelé riešenie, vďaka nemu si už budete môcť užívať radovánky nielen letné bez obmedzenia!

Očná chyba a šport? Už žiadny problém!

Približne každý štvrtý človek v európskej populácii trpí tzv. refrakčnou chybou – krátkozrakosťou, ďalekozrakosťou či astigmatizmom. Niekto nosí okuliare, ďalší preferuje kontaktné šošovky. Oboje má svoje výhody, ale tiež rad nevýhod, predovšetkým pri športe alebo počas pobytu v prírode. A taká chvíľa nastáva najčastejšie práve v letnom období.

Či už patríte medzi aktívnych športovcov, alebo si chodíte len príležitostne zaplávať, určite dobre poznáte nepohodlie, ktoré dioptrické okuliare predstavujú. Pri pobyte pri vode sú krajne nepraktické, hrozí ich strata, rozbitie či poškodenie, plávanie v okuliaroch nie je nič príjemné. Okuliare tiež obmedzujú zorné pole, čo vás môže napríklad pri loptových hrách znevýhodniť. Ak športujete v nepriaznivom počasí, potom je nutné okuliarové sklá neustále utierať od kvapiek. Dioptrické okuliare navyše neumožňujú nosiť módne slnečné okuliare a striedať ich podľa nálady alebo outfitu, je nutné zaobstarať si dioptrické slnečné sklá, samozafarbovacie sklá či nie príliš slušivé slnečné klipy na dioptrické okuliare.

Ani používanie kontaktných šošoviek nie je bez ťažkostí. Pri vode hrozí riziko ich vyplavenia či zanesenia nepríjemnej infekcie do oka. Pri pobyte v prašnom prostredí je nutné šošovky čistiť, meniť, v prípade väčšieho podráždenia očí vytiahnuť a nasadiť okuliare. Ak nosíte kontaktné šošovky, treba dávať neustály dôraz na hygienu (čo pri celodenných výletoch v prírode alebo napríklad pri stanovaní mnohokrát nie je ľahké), mať so sebou dostatok roztoku i náhradné šošovky pre prípad ich straty či poškodenia. Ak plánujete cestu lietadlom, počítajte s tým, že suchý vzduch v kabíne môže vaše šošovky vysušiť, je teda nutné hlavne na dlhšie cesty mať so sebou okuliare a v prípade nepohodlia ich za kontaktné šošovky vymeniť.

Našťastie existuje riešenie, ako sa zbaviť krátkozrakosti, ďalekozrakosti i astigmatizmu raz navždy a na vyššie uvedené nepríjemnosti zabudnúť – refrakčný zákrok.

Zbavte sa dioptrií. Natrvalo!

Európska očná klinika Lexum patrí k najväčším a najmodernejším očným klinikám nielen v Čechách, ale v celej strednej Európe. Jej pobočky nájdete okrem Prahy aj v Brne, Ostrave, Českých Budejoviciach, Tábore a tiež v Poľsku. Na všetkých pracoviskách sú klientom k dispozícii najmodernejšie prístroje a technológie, ktoré sú v súčasnosti v oftalmologickom svete dostupné. O zdravie vašich očí sa postará tím špičkových lekárov s dlhoročnými skúsenosťami v odbore. Vďaka individuálnemu prístupu sme schopní vybrať typ refrakčnej operácie presne na mieru každému klientovi. Najčastejšie sa robia laserové operácie Femto LASIK, ktoré trvajú skutočne len pár minút, ale bežná je aj implantácia vnútroočných šošoviek.

Iba pár minút na operačnom sále zmení váš život k nepoznaniu a vy konečne uvidíte svet ostro, bez okuliarov alebo kontaktných šošoviek. Mnohí klienti vidia po podstúpení zákroku dokonca ešte lepšie ako kedykoľvek predtým! Tohtoročné leto bude ako žiadne iné. Svoje nezabudnuteľné zážitky si totiž konečne užijete bez akýchkoľvek obmedzení so zrakom jasným a bystrým ako ostriež.

Sponzor článku: Evropská oční klinika LEXUM